Krapte
Kansen
Limburg
2o22

Winnen in
een uitdagende
arbeidsmarkt

KRAPTEKANSEN, hét Limburgse event over HR in tijden van een roerige arbeidsmarkt en ingrijpende transities. Deze Limburgse arbeidsmarktdag is onmisbaar voor ondernemers, (HR-)managers, opleiders, intercedenten, bestuurders en beleidsbepalers. Kortom iedereen die zich bezighoudt met vinden, ontwikkelen en binden van mensen.

Een dag boordevol nieuwe inzichten en concrete oplossingen. Tom Jessen heet je welkom. Na een tafelsessie, die duiding aan de dag geeft, en een keynote van professor Jan Rotmans, stel jezelf jouw dagprogramma samen uit het uitgebreide aanbod presentaties en workshops.

Programma

09.15 – 10.00

Ontvangst

10.00 – 11.00

Opening – Brightlands Next – podium

door Stephan Satijn, Gedeputeerde Economie, Grondbedrijf en Onderwijs, aansluitend paneldiscussie Annet de Lange (OU), Martijn van Helvert (MKB-Limburg) en Pieter Moerman (Katapult) onder leiding van Tom Jessen. Thema: “Een nieuwe arbeidsmarkt in 2030 begint vandaag”. 

11.00 – 11.45

Keynote

Jan Rotmans – hoogleraar transitiekunde Erasmus Universiteit Rotterdam over de belangrijke transities van nu en de komende jaren en hun invloed op personeel en personeelsbeleid.

11.45 – 12.30

Netwerklunch

Tijdens de break zal er een ‘walking lunch’ zijn waarbij volop ruimte is om het ochtendprogramma te bediscussiëren en (nieuwe) contacten te leggen. Ook de rest van de dag zijn er op verschillende plekken in het gebouw caterpunten ingericht met ‘energy boosters’.

12.30 – 15.30

Break-out sessies

Maak je keuze per tijdslot voor een van de podia.

Podium "Get International"

gehost door Stuurgroep Internationale Werknemers Limburg

Podium “Get Energized” – de employee journey

gehost door Driessen Groep, partners in de publieke sector

Podium “Get Updated”

gehost door TNO, Innovation for life.

Podium “Get Educated”

gehost door Open Universiteit. Groei. Durf. Studeer.

Podium “Get Results”

gehost door Leo Loopbaan & LWV, MKB Limburg en LLTB

Tijdstippen

12.30 – 13.20 uur – 1ste ronde
13.35 – 14.25 uur – 2de ronde
14.40 – 15.30 uur – 3de ronde

15.45 – 16.30

Afsluitend ronde tafel gesprek met toonaangevende werkgevers o.l.v. Tom Jessen.

– Dave Beijer (Director People & Culture bij Fibrant) (LinkedIn)
– Roger Holtus (CEO, Wiertz Company) (LinkedIn)
– Yvonne Paulussen (Director of Change bij VEKOMA) (LinkedIn)
– Rianne Schrama – Blom (Head of People bij Lightyear) (LinkedIn)
– Benno Siegert (directeur Mens & Organisatie bij zorggroep VIGO) (LinkedIn)
…en de aanwezigen in de zaal.

16.30 – 17.30

Afsluitende netwerkborrel

18.00

Afsluiting

Dagvoorzitter
Zittesje jong Tom Jessen (lees meer), bekend van o.a. BNR Nieuwsradio en zijn podcast met Maarten van Rossem, zal ons door het programma leiden.
Inschrijven

Meld je hier aan

via het inschrijfplatform van Owello/Yellenge

Locatie

Maaspoort Venlo

Op 10 min. lopen van NS station Venlo. Parkeren, bijna naast de deur: Q Park Centrum Maasboulevard.
(Bekijk route en parkeren)

Mede mogelijk gemaakt door:

Meer informatie?
Stuur ons een e-mail

Podium ‘Get International’
gehost door Stuurgroep Internationale Werknemers Limburg

Sessie 1, 2 en 3 zijn idem

De Stuurgroep Internationale Werknemers Limburg nodigt je van harte uit om deel te nemen aan de break-out sessie ‘Get International’. Werk je met internationale werknemers of ben je wellicht in de toekomst van plan om je hier op te gaan richten? Dan mag je dit podium niet missen!

Onderzoek toont aan dat de Limburgse bedrijvigheid de komende jaren niet zonder internationale werknemers kan. Daarmee bedoelen we dus arbeidsmigranten. Een alliantie van werkgevers en overheden streeft er naar om Limburg tot een van de meest aantrekkelijke regio’s in Europa voor internationale werknemers te maken. Thema’s als wonen, werken en samen leven staan hierbij centraal.

Het podium bied je de kans om kennis te maken met experts en ervaringsdeskundigen. We laten je een aantal succesvolle praktijkvoorbeelden vanuit verschillende perspectieven zien, zoals vanuit de wethouder, werkgever, huisvester en de werknemer.

De Stuurgroep Internationale Werknemers Limburg is een samenwerkingsverband van de Limburgse gemeenten, Ondernemend Limburg en de Provincie.

Podium “Get Energized” – de employee journey
gehost door Driessen Groep, partners in de publieke sector

Sessie 1: Hoe vind je de juiste kandidaten?

Recruitment marketing is een discipline die jouw organisatie helpt om meer kandidaten te bereiken en te overtuigen om voor jouw organisatie te kiezen. Kirsten Vingerhoets en Pieter Philipart zijn binnen Driessen hiervoor verantwoordelijk en zijn, samen met een team van specialisten, bezig om de juiste kandidaten te vinden voor duizenden vacatures.

In deze sessie laten zij jou zien wat recruitment marketing voor jouw organisatie kan betekenen bij het vinden van de juiste kandidaten. Denk daarbij aan het opzetten van campagnes en doelgroepprogramma’s, de vindbaarheid op jobboards en zoekmachines, maar ook de optimalisatie van conversies of de candidate journey.

Sessie 2: Hoe hou je medewerkers competent en gemotiveerd

De spanning op de Nederlandse arbeidsmarkt blijft alsmaar verder oplopen. Het CBS meldde een record aantal van 143 openstaande vacatures per 100 werkelozen. Ongeveer een op de negen (11%) personen uit de Nederlandse beroepsbevolking is actief op zoek naar een nieuwe baan. Dat zou neerkomen op ruim 1 miljoen mensen. Johan Bertens laat zien wat werkgevers kunnen doen om de retentie van personeel te vergroten.

Sprekers: Johan Bertens

Sessie 3: Werkgeluk, ook als het even niet werkt

Ben jij reiziger of reisleider in je tocht naar werkgeluk? Twee hele verschillende posities die een heel ander beroep op je doen. Tijdens deze sessie neemt Marc Oonk je mee op reis naar een ‘verandering’ via logische tussenstations. Met prikkelende filmfragmenten probeert hij je te laten ervaren welke positie jij inneemt op je eigen reis naar werkgeluk. Ook krijg je handvaten aangereikt die je direct kunt en zult toepassen. Gaat Marc jou zien?

Spreker: Marc Oonk

Podium “Get Updated”
gehost door TNO, Innovation for life

Sessie 1: Skills matching. Jezelf goed (laten) inzetten

In deze sessie presenteert Jos Sanders een nieuwe fijnmazige manier van matchen, die beter aansluit bij de  dynamische arbeidsmarkt die we nu kennen. Bij skills matching is niet het diploma leidend maar de skills die je hebt opgedaan: je skills profiel. Dit creëert volop nieuw perspectieven. Ook voor de internationale arbeidsmarkt, zoals Belgen en Duitsers die hier willen werken.

Match jezelf maar eens op: www.houseofskillsregioamsterdam.nl

Spreker: Jos Sanders

Sessie 2. Gedrag van werknemers in een inclusieve organisatie

Veel organisaties willen werken aan een inclusiever personeelsbestand. Dit speelt nu nog meer in tijden van krapte. Hoe zorg je ervoor dat je niet alleen diverse werknemers aantrekt, maar ook dat ze binnen een mum van tijd de organisatie weer verlaten. In deze sessie wordt toegelicht hoe een inclusieve organisatiecultuur bijdraagt aan een meer structurele organisatieverandering waarin zittende en nieuwe werknemers zich thuisvoelen. We delen geleerde lessen en bespreken hoe we de toekomst voor ons zien.

Spreker: Jenny Huijs

Sessie 3: Inclusieve technologie biedt kansen in tijden van krapte

Op een krappe arbeidsmarkt zijn organisaties nog meer op zoek naar mensen. Maar als hun capaciteiten niet voldoend kan dat voor een deel ondervangen worden door de inzet van mensgerichte of inclusieve technologie. Hierdoor zijn mensen met een beperking ook in staat om complexer werk te doen. Anders gezegd: de samenwerking tussen mens en technologie zorgt voor kansen op kwalitatief goed werk en hun ontwikkeling.

Spreker: Harry de Boer

Podium “Get Educated”
gehost door Open Universiteit. Groei. Durf. Studeer.

Sessie 1: Duurzame inzetbaarheid: Interventies op arbeidsmarkt - versus medewerker niveau?

Annet de Lange zal stilstaan bij het thema duurzame inzetbaarheid en verschillende type interventies die ingezet kunnen worden op de arbeidsmarkt om personeel employabel te maken en te houden. Van interventies op medewerker niveau tot actieleren op provincieniveau van Limburg?

Welke relevante lessen zijn te trekken uit eerder onderzoek voor het oplossen van vragen met betrekking tot de krapte op de arbeidsmarkt.

Spreker: Annet de Lange

Sessie 2: Voorwaardelijkheden voor Leven Lang blijven leren en ontwikkelen

Prof. dr. Renate de Groot is full professor Biopsychology of Learning, Chair department Conditions for Life Long Learning. Dr. Nardie Fanchamps is assistant professor technology enhanced learning van de faculteit Onderwijswetenschappen.

In deze sessie zal professor De Groot starten met de presentatie ‘voorwaarden voor een leven lang leren’. Leren is een levenslang bouwproces met dan vooral een gerichtheid op het derde deel van de ‘lifespan’ – de volwassenheid. Duurzaam is hierbij een kernbegrip. Vanuit het ALOUD-onderzoek zal zij vervolgens de voorwaarden belichten om online optimaal te kunnen leren. Daarna zullen beiden de rol en positie van technologie hierbij belichten.

Sessie 3: Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden

Vitaliteitsmanagement en duurzame inzetbaarheid zijn van belang om de motivatie en gezondheid van medewerkers te vergroten en personeel te behouden voor het bedrijf. Ofwel om de achterdeur dicht te houden in deze krappe arbeidsmarkt.

Hierbij komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • wat verstaan we onder duurzame inzetbaarheid en vitaliteit?
  • wat is vitaliteitsmanagement?
  • hoe kan vitaliteitsmanagement zorgen voor meer bevlogenheid en minder verloop en verzuim?
  • wat bevordert duurzame inzetbaarheid? Wat is het belang van vitaliseren?

Spreker: Tinka van Vuuren

Podium “Get Results” – alleen voor nieuwsgierige mensen
gehost door Leo Loopbaan & LWV, MKB Limburg en LLTB

Waar ben je naar op zoek, welke breinkrakers heb je, welke hulp heb je te bieden? Als je nieuwsgierig bent, ontdek je mogelijkheden die je vooraf niet kende en verlaat je de zaal geïnspireerd en met gegarandeerde opbrengst.

Er zit muziek in de arbeidsmarkt, kom ontdekken en concreet samenwerken. Nog tijdens deze interactieve sessie is er voor jou en/of je organisatie resultaat. Gegarandeerd!

We starten met een inspirerende muzikale intro met Frans Pollux en Bart Storcken. Je ontdekt de kracht van verbinding waarna we samen met jou aan de slag gaan. Vraagstukken, ideeën en oplossingen worden aan elkaar verbonden. Doe mee en creëer mee!